Reklamefolders overlast

4 antwoorden [Laatste bericht]
Anne
Offline

Hallo,
Binnenkort hebben we een algemene vergadering en een van de problemen is de rommel in de inkomhal. Veel bewoners gooien de reklamefolders direct na het leegmaken van de brievenbussen gewoon bovenop de brievenbussen en nemen enkel hun brieven mee binnen. Daardoor is onze inkomhal net een stortplaats en zijn er zelfs al opmerkingen van de brandweer geweest.
Elke vergadering opnieuw wordt er gezegd dat dit niet kan, maar een aantal bewoners veegt er gewoon hun voeten aan. Ik kan toch moeilijk politieagent spelen.

Iemand creatieve voorstellen om dit op te lossen?

de Jef
Offline
Hang een camera in de hal.

Hang een camera in de hal. Heb ik al in andere gebouwen gezien. Film de sluikstorters en hang hun foto in de hal of toon ze op de vergadering. Het zal snel gedaan zijn.

WimB
Offline
Kan niet zomaar

Je mag niet zomaar camera's hangen, je moet de privacy commissie daarvan inlichten. En het is nog meer politieagent spelen.

Het probleem is dat veel mensen geen reklame willen en toch te "lui" zijn om een plakker op hun bus te hangen. In ons gebouw hadden we ook dat probleem en heeft de raad van beheer het initiatief genomen om op elke bus een plakker "geen reklame" te hangen. Wel eerst een briefje in elke bus gestoken zodat mensen konden zeggen dat ze dat niet wilden. Heeft veel opgeost.

Ook al gezien in een gebouw dat elke bus zo een plakker had, maar dat er 1 groot vak was waarde mensen die de folders verdeelden een mooi pakje achterlieten waar iedereen er een kon afnemen. Geen idee hoe je dat kunt afspreken met de bedelers.

de Jef
Offline
Of zet een mooie papierbak in

Of zet een mooie papierbak in de hal - zelfde uiterlijk als de brievenbussen of zo. Dan kunnen ze daar direct hun papier in gooien en ligt het niet onder de voeten.

Quimmo
Offline
WimB: idee hoe je dat kunt

WimB: idee hoe je dat kunt afspreken met de bedelers.

Wij hebben dit al in verschillende gebouwen gezien, er hing dan een duidelijk plakkaat "Niet-geadresseerde reclame max. 10 stuks in dit vak". Dit schijnt te werken.

____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom.

Klik hier voor meer informatie