Ondernemingsnummer

1 antwoord [Laatste bericht]
webmaster
Offline

Gepubliceerd met toestemming van de vraagsteller
-------------------------------------------------
Ik ben vrijwillige syndicus van een appartementsblok met 9 appartementen.

Moeten wij ook een ondernemingsnummer hebben en zo ja, waar moet ik dat
aanvragen ? juist adres enz.

Beste dank
HDL

Quimmo
Offline
U dient inderdaad een

U dient inderdaad een ondernemingsnummer aan te vragen. Dit ondernemingsnummer dient u te vermelden op alle uitgaande documenten van de VME.

De meeste mede-eigendommen hebben vandaag al een ondernemingsnummer. Dit kunt u voor de zekerheid eerst even opzoeken in de Kruispuntsbank op http://www.kbo-bce.be/.
Klik op "Public Search KBO"
Bij "Opzoeking volgens zoekwoord", kunt u proberen de naam van uw residentie (best zonder het woord "residentie") of uw straatnaam en uw postcode op te geven en op "Zoek onderneming" te klikken.

Indien uw mede-eigendom nog geen ondernemingsnummer heeft, kunt u er een aanvragen bij de hypotheekbewaarder die bevoegd is voor uw arrondissement. Het kantoor kunt u opzoeken op http://annuaire.fiscus.fgov.be/qw/index.php?lang=nl. Zoek op "Administratie", selecteer AKRED, selecteer Dienst Hypotheekbewaring.

Misschien ook nog nuttig te weten dat een mede-eigendom nu ook niet meer als een gewone consument beschouwd wordt en dat u dus geen aanspraak meer kunt maken op, bijvoorbeeld, een standaard garantieperiode van 2 jaar op uw aankopen of andere voordelen van de consumentenwetgeving.

____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom.

Klik hier voor meer informatie