bekendmaking van slechte betalers

1 antwoord [Laatste bericht]
Gerda
Offline

In ons gebouw zijn er een aantal mensen die hun voorschotten niet betalen en binnenkort hebben we een algemene vergadering.
in hoeverre mag een slechte betaler bekendgemaakt worden onder de andere eigenaars  : mag er een lijst van rekeningstand van iedereen meegestuurd worden met het verslag van de vergadering?

ango
Offline
Mijns inziens is er niets op

Mijns inziens is er niets op tegen van een rekeningoverzicht van alle eigenaars mee te geven, waar de betalingen en achterstallen op zichtbaar zijn. Onze syndicus aan de kust hecht aan de uitnodiging van de algemene vergadering een totale lijst van alle betalingen van alle mede-eigenaars, per kwartaal en een totaal 'te betalen'. Zo zie je sowieso al wie niet betaalt. Heb net de lijst nog eens bekeken en er staat er geen enkele (van de meer dan 100) tussen die niet betaalt, misschien net door die sociale controle. Je zou misschien nog een kolom 'achterstalen' kunnen toevoegen om het nog wat duidelijker te maken. 

Ik zou wel niet gewoon een aparte lijst van wanbetalers meesturen, dat lijkt me misschien teveel op een schandpaal en dan krijg je misschien discussies.
 

Als er ernstige problemen zijn moet de syndicus trouwens aangepord worden om atie te ondernemen.

Klik hier voor meer informatie