De geboorte van Quimmo.be

Een nieuwe telg in het Belgische immobiliën landschap ziet vandaag het licht. Maar Quimmo.be is niet zoals de anderen: Quimmo.be is geen makelaar, vertegenwoordigt geen makelaars, verdedigt geen makelaars en maakt geen reclame voor makelaars. Quimmo.be is geen website voor verhuur of verkoop van uw eigendom.

Wat is Quimmo.be dan wel?

 

Quimmo.be is een gratis website voor de eigenaars, meer bepaald de eigenaars in een (gedwongen) mede-eigendom, zoals in een appartementsgebouw. Deze mensen zijn veel te lang veel te weinig betrokken geweest in de beslissingen, waar zij nochtans de rekening van gepresenteerd krijgen – meer dan 2.000 € per jaar in oudere gebouwen. Kent u het gevoel dat u op een jaarlijkse algemene vergadering bent, waar zaken beslist moeten worden waar u slechts twee weken op voorhand met enkele lijntjes uitleg van op de hoogte bent gebracht? En waar op een paar uur tijd werken van tienduizenden Euro beslist moeten worden, waarbij zowat niemand van de aanwezigen kan inschatten of deze prijzen ook maar enigszins steek houden. Wij kennen dit gevoel in elk geval wel en we hebben beslist er iets aan te doen – en ook u deze kans te geven!

Trouwens, ook de wetgever heeft beslist hier iets aan te doen. De nieuwe wet op de mede-eigendom, die binnenkort in voege treedt, bepaalt bijvoorbeeld dat elke eigenaar op verzoek een adressenlijst van de andere mede-eigenaars moet krijgen. Deze wet brengt belangrijke verbeteringen, maar met deze adressenlijst kunt u in de praktijk enkel de andere eigenaars schriftelijk aanschrijven. U kunt zich voorstellen dat dit enkel heel uitzonderlijk gaat gebeuren voor heel zwaarwegende problemen, vaak als het al veel te laat is.

Quimmo.be gaat een stap verder en biedt u deze mogelijkheid elektronisch, op deze website, het hele jaar door en zonder enige moeite. In een afgesloten zone, per mede-eigendom, kunt u wanneer u maar wil met uw mede-eigenaars van gedachten wisselen, u beter voorbereiden op de algemene vergaderingen en naar (goedkopere) alternatieve oplossingen op zoek gaan. Klik hier om meer te vernemen of hier om te starten en een afgesloten zone voor uw gebouw(en) aan te maken.

Op deze pagina’s zullen we u regelmatig op de hoogte houden van nieuwe evoluties in verband met mede-eigendom, zoals bijvoorbeeld de details van de nieuwe wet. Hier leest u ook over nieuwe diensten die Quimmo.be in de nabije toekomst zal aanbieden aan mede-eigenaars. Abonneer u daarom gratis op de nieuwe artikels van deze site. Of bezoek de publieke fora over mede-eigendom, waar u van gedachten kunt wisselen over beheer, regelgeving, syndicus, techniek en andere onderwerpen - met alle andere eigenaars in België.